Stenden Hogeschool Leeuwarden

Het project voor de Stenden Hogeschool in Leeuwarden, ontworpen door BRTArchitecten, bestaat uit 5500 m² verbouw en 3500 m² nieuwbouw over drie verdiepingen en behelst één centraal entreegebied om herkenbaarheid en logistieke helderheid te verschaffen. Deze centrale boulevard heeft een multifunctioneel karakter: er is ruimte gecreëerd voor een kennisplein, experience centers en leerbedrijven.

 

De luifel van de uitbreiding, die samen met de verticale groene gevel een verwelkomend gebaar maakt naar buitenruimte, loopt vanzelfsprekend door in de witte gevelelementen van de aanliggende bestaande bebouwing. Met dit krachtige architectonische gebaar schikt de bestaande bebouwing zich naar de centrale ontvangstfunctie van de nieuwbouw.

1/4

© 2020 de BIMCentrale

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle