top of page

Voor wie werken we?

Vergadering
Ontwikkelaars

Elke nieuwe ontwikkeling is een spannend avontuur waarbij risicobeperking een belangrijke rol speelt. Op basis van ruimtelijke studies geeft de BIMCentrale u helder inzicht in kosten en investeringen. De haalbaarheid van uw plan kan in een oogwenk snel en accuraat getoetst worden.

 

De betrokkenheid van vele disciplines in een bouwproces kan leiden tot een gebrekkige communicatie en dit kan leiden tot onvoorziene kosten en miscalculaties. Door het consistent beheren en beheersen van uw ontwikkeling in BIM hebben u en uw bouwpartners altijd de juiste gegevens beschikbaar.

Daarnaast geeft BIM op elk gewenst moment een fotorealistisch ruimtelijk beeld waarmee klanten, gebruikers (kopers en huurders) en overheden kunnen worden overtuigd van de kwaliteit van uw ontwikkeling.

BIMCentrale Bouwen 01.jpg
Aannemers

Kwaliteitsverhoging, kostenbesparing en ketenintegratie. Welke aannemer wil daar niet naartoe? De BIMCentrale wil u daarbij graag ondersteunen met goed bouwkundig tekenwerk en BIM (Bouwwerk Informatie Model).

Uit ervaring is gebleken dat kostenbesparing begint met het voorkomen van bouwfouten. Dat kan onder meer door een goede afstemming van alle betrokken bouwpartners. En hoe kan dat beter dan door te beschikken over een gebouwmodel dat u in elke fase van het bouwproces een geweldig inzicht geeft in de opbouw van het gebouw?

Een BIM model is de centrale spil als het gaat om ketenintegratie. Elke bouwpartner werkt aan het model met behulp van de gegevens van de andere bouwpartners. En bij voorkeur in één centraal model. Wij helpen u graag bij de opzet van de BIM-samenwerking en het formuleren van de output van het model, die u moet helpen de bouwopgave gecontroleerd te managen. Denk maar eens aan de benodigde hoeveelheden die de basis zijn voor de begroting of een bestek. 

Bent u nog niet zo thuis in BIM dan kan de BIMCentrale u ook opleiden om tot het gewenste niveau te komen.

modellen
Architecten

Als u een architectonisch ontwerp optimaal vertaalt wilt hebben in een kwalitatief hoogwaardig Technisch Ontwerp of Uitvoeringsgereed Ontwerp dan kan de BIMCentrale u ondersteunen. Wij helpen u graag bij het integreren van constructie- en installatieontwerpen die door derden aangereikt worden en het maken van bestekken. Met een realistische haalbare planning van eerste schets tot aan de uitvoering levert u een hoogwaardige dienst aan uw opdrachtgever.

De modelleurs van de BIMCentrale hebben een bouwtechnische en architectonische achtergrond, waardoor de ruimtelijke en materiële kwaliteit van een ontwerp tot in de uitvoeringsfase gewaarborgd blijft.

appartementencomplex
Corporaties

Als corporatie ontwikkelt en beheert u uw eigen vastgoed. Dat beheer gaat onder meer over regelmatig onderhoud en ook over het zo snel mogelijk oplossen van ongemakken en problemen. Een plotselinge bruine plek in het plafond leidt al snel tot vragen als: "Waar wordt deze lekkage door veroorzaakt?" En als het bijvoorbeeld aan de installatie ligt: "Welk type afsluiter zit daar dan, heb ik er nog garantie op en wie moet ik daarvoor bellen?"

Met de bekende bak losse tekeningen en mappen is het een hele klus om hier achter te komen. Een BIM-model kan u na een paar muisklikken al antwoord geven op deze vragen. Een intelligent BIM-model bestaat namelijk niet alleen uit 3D-informatie, maar vooral uit een goed gevulde database. Eindelijk wordt uw vastgoedbeheer overzichtelijk met modellen waarin bouw en installaties zijn geïntegreerd en waaraan bijvoorbeeld onderhoudsplanningen zijn gekoppeld. Uiteraard vereist het een eenduidige methodiek van werken met duidelijke afspraken voor alle partners. En natuurlijk moet het aansluiting geven op uw eigen geautomatiseerde systemen. Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is en hoe ook u op dit gebied kosten kunt besparen?

Bouwplan II
Overheden

Met een BIM-model kan niet alleen de exploitatie van een gebouw inzichtelijk en vereenvoudigd worden, maar het kan ook de veiligheid in gebouwen bevorderen. In een BIM-model kan bijvoorbeeld met een vluchtsimulatie-applicatie onderzocht worden hoe mensen zich gedragen in geval van brand of andere calamiteiten. In geval van sloop of groot onderhoud is met een BIM-model een materialenpaspoort simpel te genereren.

Met behulp van 3D-scans of pointclouds kunnen bestaande gebouwen eenvoudig in modellen opgezet worden.

bottom of page