Sporthal Lewenborgh Leeuwarden

In de sporthal Lewenborgh, naar het ontwerp van BRTArchitecten, zijn drie sportzalen voor de naastgelegen VMBO school en de kleedkamers en de kantine van de FC Lewenborgh ondergebracht. De kantine bevindt zich op de verdieping en biedt uitzicht op de voetbalvelden.

 

Door de compartimentering kunnen beide delen los van elkaar gebruikt worden. Leerlingen en voetballers hebben een eigen entree. De entree van FC Lewenborgh is gelegen aan de zijde van de voetbalvelden en de entree van de leerlingen bevindt zich aan de schoolzijde en is bereikbaar via een brug, die een veilige oversteek van het druk bereden fietspad waarborgt. De gevel van sporthal is om het gestapelde programma gevouwen waardoor het gebouw een dynamisch karakter heeft, passend bij het gebruik. Het gebouw heeft de bijnaam “de Walvis”.

1/3

© 2020 de BIMCentrale

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle